Novinky o Adámkovi

14.02.2012 11:45

Říjen 2011. Naše další návštěva v MOTOLE, už ani nepočítám kolikátá to je. Změřili nám očička na 55 cm. Levé očičko kouká 2,4 a pravé 1,3. Zatím neumí používat obě očička najednou, kouká střídavě levým nebo pravým.

Listopad 2011. Vyšetření očiček v narkóze. Očička se stabilizovali a můžou se dále vyvíjet. Změřili nám dioptrie a zakřivení očiček. Máme předepsané nové brýličky a čočky. Na levé očičko nasazujeme kontaktní čočku +4, na pravé nic. Brýličky má na pravé očičko +2,5=-1,0/165 a na levé +4,0 = -2,0/45. Stimulujeme 2 hodiny denně a lepíme okluzi na levé očičko, abychom procvičili pravé.

Prosinec 2011. Měření očiček, hurá - velké zlepšení. Za měsíc a půl se Adámkovo vidění zlepšilo na levém očičku z 2,4 na 3,2 a na pravém stále stojíme na 1,3. Bohužel na pravém očičku byl porušen nerv, bylo nám řečeno, že lepší už to nebude. Ale je velké plus, že Adámek kouká binokulárně a zapojuje obě očička, v tomto měření jsme došli k číslu 4,7, což znamená, že s korekcí kouká levým očičkem a binokulárně na krátkou vzdálenost jako zdravé dítě.

Na hematologii přetrvává mikrocytární hypochromní anemie. Čekáme na vyšetření, pokud budou hodnoty pod normou, čekají nás krevní transfuze.

V prosinci jsme také podstoupili operaci na chirurgii, kde Adámkovi stahovali varlátko, které mu zůstalo v třísle. Vše dopadlo dobře a jizvička se pěkně hojí.

Co se týče pohybu Adámek se začal plazit, posadí se za ručičky a někdy se vyhodí na kolínka. Reaguje na rodinu a začíná rošťačit jako správný kluk.

Leden 2012 - vyloučili nám metabolické vady i CDG syndromy, takže hledáme dál, co způsobilo Adámkovo onemocnění. Jsme testováni na genetice na chromozomy, výsledky budou v květnu.

Teď máme trochu času sami na sebe, další kontrola , kterých bylo v poslední době víc než dost, bude, až v květnu. Kde budeme řešit genetiku, endokrinologii /růstový hormon/, oční, hematologii.

—————

Zpět


Kontakt

Janeta Svobodová, DiS.


Anketa

Znali jste význam slova katarakta a hypotonie, než jste přišli na naše stránky?

ANO
91%
1 559

NE
9%
148

Celkový počet hlasů: 1707


Cd

      Dekujeme tete Dagmar za deku z lasky pro Adamka a polstarek pro Kubu.


DĚTSKÉ OKLUSORY

!!!Maminky pozor!!!.

     K dětským oklusorům výrobce dodává samolepky, které se lepí z vrchu, zřejmě pro dobrou motivaci dětí. Musela jsem je nalepit, jelikož si to můj starší syn přál, ale pozor Adámkovi je 8 měsíců a samolepku si pořídil odlepit a strčit si ji do pusy, začal se kuckat a rychlým zásahem mého manžela se naštěstí nic hrozného nestalo. Nalepila se mu na hořejší patro a museli jsme ji odlupovat. Je to velice nebezpečné. Lépe tyto samolepky nenalepovat, hlavně u malých dětí.

 

 


Náš Adámek je šikula, zlomil brýle za 2000,- a to mají být nerozbitné.

Adámek si s tou zlomenou nožičkou málem vypíchnul očičko, jsou nebezpečné.