Další zprávy z Motola - oční

26.11.2013 18:56

V říjnu 2012 jsme podstoupili další vyšetření v CA. Adámek podstoupil epilaci řas obou víček. Adámkovi se vytvořil na pravém očičku šedivý flek. Pravé očičko nelze změřit, na levém má 5 dioptrií.

Leden 2013, Adámek podstupuje v CA další epilaci řas na pravém očičku, nárůstek se zvětšuje, v dnešní době měří 7x4 mm. Levé očičko se drží.

Duben 2013, vyšetření v CA odhalilo vysoké tlaky na pravém očičku, museli jsme podstoupit operaci laserem, ke snížení tlaků.

Červenec 2013, nárůstek na pravém oku se opět zvětšil na 9x5 mm, zakaluje se nám rohovka díky zelenému zákalu, levé očičko je dioptricky 5,25. Při této hospitalizaci Adámkovi vytrhli dva zuby.

Byli jsme v nemocnici na Homolce u MUDr. Nováka, aby Adámkovi vyšetřil nárůstek na rohovce. Po vyšetření jsme se dohodli, že za námi přijede do Motola v lednu 2014 a Adámka v CA vyšetří. Poté nám sdělí, zda je možná operace nárůstku. Již dnes předběžně víme, že transplantace není možná a Adámek ztrácí zrak na pravé očičko.

—————

Zpět


Kontakt

Janeta Svobodová, DiS.


Anketa

Znali jste význam slova katarakta a hypotonie, než jste přišli na naše stránky?

ANO
91%
1 559

NE
9%
148

Celkový počet hlasů: 1707


Cd

      Dekujeme tete Dagmar za deku z lasky pro Adamka a polstarek pro Kubu.


DĚTSKÉ OKLUSORY

!!!Maminky pozor!!!.

     K dětským oklusorům výrobce dodává samolepky, které se lepí z vrchu, zřejmě pro dobrou motivaci dětí. Musela jsem je nalepit, jelikož si to můj starší syn přál, ale pozor Adámkovi je 8 měsíců a samolepku si pořídil odlepit a strčit si ji do pusy, začal se kuckat a rychlým zásahem mého manžela se naštěstí nic hrozného nestalo. Nalepila se mu na hořejší patro a museli jsme ji odlupovat. Je to velice nebezpečné. Lépe tyto samolepky nenalepovat, hlavně u malých dětí.

 

 


Náš Adámek je šikula, zlomil brýle za 2000,- a to mají být nerozbitné.

Adámek si s tou zlomenou nožičkou málem vypíchnul očičko, jsou nebezpečné.