Adámek a zase Motol

01.11.2012 11:58

V červenci jsme podstoupili další vyšetření na očním. Upravili nám kontaktní čočky a brýličky. OL - kontaktní čočka +7,0. Střídáme okluzi 3:4. OP -2,5, tlak 23 a OL +5,25=-2,0/40, tlak15.

Říjen - Adámkovi se na pravém očičku tvoří bílý flek. Začíná se zvětšovat a Adámkovi vadit. Odjíždíme do Motola.

Adámkovi vytrhali řasy, aby dále nepoškozovaly očičko. Bohužel, defekt, který na očičku vznikl, se nezahojí a zůstane na oku, už nastálo. Naštěstí tento defekt není v zorném poli, tudíž to Adámka neomezuje ve vidění.

Dnes je nám něco málo přes dva roky. Adámek sice sedí, ale je hodně prohnutý jako kočička. Klečí a hraje si s hračkami. Lozit umí, ale moc se mu nechce, raději se plazí. Staví se, ale více nezvládá, jelikož má hodně povolené záda a nožičky ještě nejsou tak pevné. Ovšem nic nevzdáváme, stále cvičíme a bojujeme, jak se dá.

Další hospitalizace nás čeká v lednu 2013 na očním, poté v květnu na neurologii a endokrinologii.

—————

Zpět


Kontakt

Janeta Svobodová, DiS.


Anketa

Znali jste význam slova katarakta a hypotonie, než jste přišli na naše stránky?

ANO
91%
1 559

NE
9%
148

Celkový počet hlasů: 1707


Cd

      Dekujeme tete Dagmar za deku z lasky pro Adamka a polstarek pro Kubu.


DĚTSKÉ OKLUSORY

!!!Maminky pozor!!!.

     K dětským oklusorům výrobce dodává samolepky, které se lepí z vrchu, zřejmě pro dobrou motivaci dětí. Musela jsem je nalepit, jelikož si to můj starší syn přál, ale pozor Adámkovi je 8 měsíců a samolepku si pořídil odlepit a strčit si ji do pusy, začal se kuckat a rychlým zásahem mého manžela se naštěstí nic hrozného nestalo. Nalepila se mu na hořejší patro a museli jsme ji odlupovat. Je to velice nebezpečné. Lépe tyto samolepky nenalepovat, hlavně u malých dětí.

 

 


Náš Adámek je šikula, zlomil brýle za 2000,- a to mají být nerozbitné.

Adámek si s tou zlomenou nožičkou málem vypíchnul očičko, jsou nebezpečné.